No azt követően hogy tegnap már belga számlatulajdonos is lettem (na nem ám bankkártyatulaj is, az itt 10 nap, ja és valami számológépnek kinéző kütyübe kell majd dugogatni ha netbankolni akarok otthon, már előre élvezem ahogy ezt a francia leírást le fogom fordítani:)) ma megvolt a welcome session első napja, mondhatni 8 óra tömény információ.

Amin meglepődtem reggel, hogy meglehetősen sokan voltunk, akik most kezdtünk ahhoz képest hogy két hetente van "indulás". Persze nem mindenki nemzeti szakértőként (END a francia neve, vicces..) jött, hanem "rendes" közkatonaként is sokan, de voltunk szerintem vagy 50en legalább.

Találkoztam a külügyes leányzóval aki az IMI részlegre jött, nagyon szimpi volt.

Ebédszünetben megcsináltattuk a belépőkártyánkat, ott helyben csináltak fotót is, remek remek lett:)

Na a badge büszke birtokosaként meg is ebédeltünk az egyik EUs menzán, hát azt kell mondjam nem egy EÜM menza szinvonal:) Rengeteg saláta, grillhúsok, vegakaja, hal stb. Jó az árak az otthoninál magasabbak, de az itteni árakhoz viszonyítva versenyképesek abszolút.

Délután újabb infoáradat (szakszervezeti lehetőségektől, biztonságon át a környezetvédelemig). A nap végére sikeresen összekavartak minket azzal, hogy hogyan is kell beregisztrálnunk az önkormányzatnál, illetve hogy most kell e az OEP kártya mellé az E101es is, vagy sem, illetve kell e az E106is, kissé zavaros a dolog:)

Egyébként azt kell mondjam, ha az ember igényli itt az élet minden aspektusát megszervezik neki (szociális programoktól egész odáig, hogy a kiköltöző párnak tartanak álláskeresési tanfolyamot), és mindent online: emlékszem az EEKHban sokan nyafogtak az új szoftverek miatt, na itt minden online megy: szabiigénylés, továbbképzésre jelentkezés, jelenléti ív stb stb.

Kb 5 körül végeztünk, aztán egész klassz idő volt, így sétáltam egyet, leszakadt egy gombom még tegnap, s persze a varrókészletemet otthonfelejtettem, így Esztinél tett látogatásomnak hála tudtam, h az ICA környéki török negyedben a helyem, vettem csodás családi varrókészletet, ha netán hímezni lenne kedvem üres óráimban:) Ja és bónuszként vettem két ananászt a környéken, amelyikből az egyiket be is toltam most vacsorának a blogírás közben:)))

Ma itt vannak a szállásadónő unokái is, de viccesek, remélem reggel nem fognak hajnalok hajnalán kurjongatni. Holnap ha söszejön kipróbálom az itteni jógát, aztán lehet elmegyek a külügyes kolléganővel egy bringa börzére, mert ő akar venni, én max majd tavasszal.

Szerző: ZsigaBrusszel  2011.09.16. 19:35 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigabrusszel.blog.hu/api/trackback/id/tr273232499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetahiti 2011.09.16. 20:54:09

E101 meg E106... remélem egyik se káros az egészségre.

zseszti 2011.09.17. 20:35:33

Hali
Csak jobb úgy újoncnak lenni, hogy ezt nem egyedul teszed. A grillezet husis menzat irigylem nalunk azert meg mindig inkabb a sok rantasos fozelek a trend. A himzokeszlethez meg gratulalok :)
A helyi jógaviszonyokról is kérünk majd bejegyzést
Pussz

Seszti03 2011.09.21. 15:21:47

Szóval te a hímzéseid fogod mutogatni és nem a bélyeggyűjteményed.... szép

DrKukta 2011.09.23. 12:21:18

Hallod, az ágyneműt otthonról vitted? Ilyen van neked is, nem?

ZsigaBrusszel 2011.09.23. 14:31:53

@DrKukta: Ez a csalade, IKEA fanok szerintem:)) Ilyenem pont nincs azt hiszem egyebkent. A kov helyre majd sajatot viszek, majd oktoberben kijonnek szepen:)

Figurász 2011.09.25. 23:17:19

Hehe mit csinálna a sok puffogó a brüsszeli közigazgatásban? :) Keresztszemes hímzés. Kezdőknek bátran ajánlom. ;)
Ja, és mindig benézek a 211-be amikor nyitva van az ajtó, és mindig rá kell jönnöm, hogy már nem Te ülsz benn. :/
Puszi!
süti beállítások módosítása